Ring mig op

Dit navn (påkrævet)

Din email (påkrævet)

Telefonnummer

Hvad vil du tale om?

Hvem skal du kontaktes af?

Hvornår skal vi kontakte dig?

Als Motor Historie

Als Motor A/S blev grundlagt af fabrikant Mads Clausen i 1955, hvor man startede med forhandlingen og serviceringen af Opel. Als Motor A/S’ primære formål var dengang at servicere vognparken på Danfoss A/S, samt tilbyde deres medarbejdere at kunne købe- og få serviceret deres bil på arbejdspladsen. I 1995 opstod der strategiske overvejelser om, hvorvidt Als Motor A/S skulle fortsætte som en selvstændig forretning under Danfoss i Nordborg.

 

Disse overvejelser var grunden til, at Danfoss i 1998 valgte at opføre et nyt moderne bilhus i Sønderborg, hvor der var mulighed for at følge med udviklingen og styrke forretningen inden for handel og servicering af biler.

 

Vækststrategien tog for alvor fart fra år 2000, hvor der over en årrække på tre år blev tilkøbt afdelinger i Haderslev, Aabenraa og Kolding, således at Als Motor dækkede hele Sønderjylland. Mærkepaletten blev tilsvarende udvidet til også at omfatte Fiat, Mitsubishi og Hyundai.

 

I 2005 blev 50-års jubilæet fejret med opførelse af et nyt stort bilhus i Aabenraa, og yderligere tre mærker kom til familien – Alfa Romeo, Chevrolet og Citroën.

 

2006 blev året, hvor Danfoss valgte at sælge Als Motor A/S til Hans-Jørgen Skovby Jørgensen med henblik på at styrke Als Motor A/S som en selvstændig bilforretning.

 

I 2007 rammer finanskrisen og svækker det danske bilmarked. Finanskrisen gør at mange bilforhandlere skal vælge, om de vil være meget store eller om de vil være meget markante på et afgrænset marked.

 

I slutningen af 2009 vælger Hans-Jørgen Skovby Jørgensen derfor at sælge sine to afdelinger i Haderslev og Aabenraa fra.

 

Als Motor A/S er i dag en stærk og solid virksomhed, der med udspring i de stolte sønderjyske traditioner, driver et af landets mest moderne bilforretninger. Vi er stærkt fokuserede på at kunne tilbyde det bedste udvalg af nye og brugte biler, og den bedste service til vore mange kunder. Det sikrer vi ved at styrke og udbygge vores position som forhandler af Opel, Hyundai og Fiat i Sønderborg området.

 

I 2015 blev 60-årsjubilæet fejret blandt andet med tale af, Peter Mads Clausen, forhenværende bestyrelsesmedlem i Danfoss, nuværende formand for Bitten & Mads Clausens Fond og søn af Als Motor A/S’ grundlægger Mads Clausen.
Ydermere blev jubilæet fejret med renovering af facaden og en ny udstilling til mærkerne Opel, Hyundai og Fiat for at være på forkant med, hvad der forventes af et moderne bilhus.

 

Als Motor A/S udvider i 2016 sit areal ved at opkøbe en del af nabogrunden. Udvidelsen har blandt andet betydet flere parkeringspladser til kunderne.

ALS MOTOR A/S

Givet af

Thomas Bruun

signagture

Administrerende direktør

Opel Danmark