Ring mig op

Ny lov! Skatterabat på grønne firmabiler

 

Ny lov giver skatterabat på grønne firmabiler:

 

Firmabil-brugere kan spare over 50 pct.

En ny lov, der netop er blevet vedtaget i Folketinget, giver skatterabat til danskere, der vælger en grønnere firmabil.

For firmabil-brugere med en ny plug-in hybrid- eller elbil betyder ordningen, at bruttobeskatningen bliver mere end halveret fra april og frem til årsskiftet.

Et flertal i Folketinget har netop vedtaget en lov, der ændrer reglerne for beskatning af firmabiler. Og det er godt nyt for danskere, der vælger en klimavenlig firmabil.

Med den nye lov følger nemlig et særligt fradrag i den personlige beskatning på 40.000 kroner årligt for firmabil-brugere, der kører i enten elbiler eller plug-in hybridbiler. Fradraget gælder i perioden fra april til og med december 2020. Et godt initiativ, der kan hjælpe til at udbrede brugen af de mere klimavenlige biler.

”Vi ser en stigende interesse for vores el- og plug-in hybridbiler, og vi er glade for, at man fra Christiansborg bakker op om udviklingen mod en grønnere bilpark. Det nye fradrag betyder, at der er en betydelig rabat at hente for firmabil-brugere, der vælger grønnere – og det er et incitament, der giver mening for mange. Hvis man bruger den nye IONIQ electric som eksempel, betyder den nye ordning, at brutto-beskatningen bliver mere end halveret fra 5.103 kr. til 1.770 kr. pr. måned fra april og året ud,” siger Annegrethe Skovby, der er pressechef for Hyundai Danmark.

 

Spar over 50 pct. på brutto-beskatningen

Den nye lov betyder, at der i perioden fra 1. april til 31. december 2020 bliver givet et nedslag i den skattepligtige værdi med 3.333 kr. om måneden for at sætte gang i salget af el- og plug-in hybridbiler.

Rabatten gælder for alle el- og plug-in hybridbiler, der bliver brugt som firmabiler i perioden – også for biler, der allerede er indregistreret.

Nye beregninger fra Hyundai viser, at firmabil-brugere med en elbil eller plug-in hybrid fra Hyundai i garagen, får skåret mere end halvdelen af bruttobeskatningen med den nye ordning:

 

Se kampagnerne på Als motors grønne biler ved at klikke på billederne

IONIQ electric

Med en enkelt opladning giver den nye IONIQ electric dig en rækkevidde på op til 311 kilometer – helt uden CO2-udslip!

Effekten på den elektriske motor (100 kW) drives af et nyt og effektivt 38.3 kWh lithium-ion- polymer-batteri.

Ved brug af en hurtigladestation (DC) på 100 kW kan batteriet lades op til 80% på kun 54 minutter. 

IONIQ Plug-in Hybrid

 

Kombination af klassisk benzinmotor og elmotor:

Bliv elektrisk med et enkelt tryk på en knap. Den nye IONIQ plug-in hybrids kraftfulde litium-ion polymer-batteri på 8,9 kWh giver dig en elektrisk rækkevidde på op til 52 km. Når den elektriske rækkevidde er opbrugt, kan bilen fortsætte automatisk i hybrid-tilstand, hvor elmotoren også anvendes.

KONA electric

Vælg mellem to batteripakker:

  • Standard Range med 39 kWt som giver dig op til 289 km (WLTP), eller
  • Long Range med 64 kWt pakken som giver dig op til hele 449 km (WLTP) rækkevidde på en fuld opladning.

 

 

 

Kontakt Charlie Thomsen for mere information

Tlf: 73 42 30 24

Email: ct@alsmotor.dkALS MOTOR A/S

Givet af

Thomas Bruun

signagture

Administrerende direktør

Opel Danmark